Kruidensalade met parelcouscous
Kruidensalade met parelcouscous

Salade

Kruidensalade met parelcouscous

  • Salade
  • 4 personen
  • 387 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g parelcouscous
1 rode ui, gesnipperd
1 citroen, rasp van hele + sap van halve
3 bakjes peterselie, fijngehakt
1 bakje munt, fijngehakt
1 bakje koriander, fijngehakt
4 el olijfolie + extra voor erover
3 el amandelen, gehakt
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak hierin de parelcouscous een paar minuten. Giet er ruim gezouten water bij en breng aan de kook. Kook de parelcouscous net gaar (check verpakking voor aanwijzingen) en giet af.
  2. Mix de couscous met de rode ui, de citroenrasp, groene kruiden en amandelen.
  3. Meng 3 eetlepels olijfolie met het citroensap en breng op smaak met zout en peper. Giet over de salade en hussel goed door.
  4. Serveer de salade naar wens lauwwarm of koud. Druppel er wat goede olijfolie over.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 15 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer