Salade
Kruidensalade met parelcouscous
- • Salade
- • 4 personen
- • 387 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g parelcouscous
- • 1 rode ui, gesnipperd
- • 1 citroen, rasp van hele + sap van halve
- • 3 bakjes peterselie, fijngehakt
- • 1 bakje munt, fijngehakt
- • 1 bakje koriander, fijngehakt
- • 4 el olijfolie + extra voor erover
- • 3 el amandelen, gehakt
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak hierin de parelcouscous een paar minuten. Giet er ruim gezouten water bij en breng aan de kook. Kook de parelcouscous net gaar (check verpakking voor aanwijzingen) en giet af.
- Mix de couscous met de rode ui, de citroenrasp, groene kruiden en amandelen.
- Meng 3 eetlepels olijfolie met het citroensap en breng op smaak met zout en peper. Giet over de salade en hussel goed door.
- Serveer de salade naar wens lauwwarm of koud. Druppel er wat goede olijfolie over.
Boodschappen lijst
- Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Bruine amandelen
5,19 250 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 15 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!