Koolrabi en wortelsticks met frisse dip
Koolrabi en wortelsticks met frisse dip

Voorgerecht

Koolrabi en wortelsticks met frisse dip

  • Voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

4 bospenen
1 koolrabi
DIPSAUS:
100 ml milde olijfolie
1 eidooier
1 tl mosterd
Scheut volle yoghurt
Klein scheutje appelazijn
Paar sprietjes bieslook, fijngehakt
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Maak zelf eerst mayonaise*: roer in een kom met een garde de dooier, mosterd en een klein scheutje appelazijn goed door elkaar. Voeg in een heel dun straaltje langzaam, beetje voor beetje, olijfolie toe terwijl je blijft kloppen. Voeg steeds pas opnieuw olie toe als alle olie is opgenomen, net zoveel tot je een mooie mayonaise hebt.
  2. Roer yoghurt en bieslook door de mayonaise.
  3. Schil de groenten en snijd ze in lange stengels (patatjes). Serveer met de dip.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer