Soep
Koolraap noodles soep
- • Soep
- • 2 personen
- • 506 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g maïs
- • 100 g spinazie
- • 25 pinda's
- • 3 eieren
- • 2 uien
- • 1 aubergine
- • 1 koolraap
- • 1 teentje knoflook
- • 1 groentebouillonblokje
- • 1 tl geraspte gember
BEreidings wijze
- Breng water aan de kook voor de eieren. Kook in 10 minuten hard. Laat ze daarna schrikken onder de koude kraan. Pel de eieren en snijd in de lengte doormidden. Schil intussen de gember en rasp fijn. Maak een marinade van de sojasaus, gember en olie. Leg vervolgens de eieren erin.
- Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de aubergine en snijd in kleine blokjes. Verhit bakolie in een braadpan of soeppan en fruit de ui en de knoflook. Voeg vervolgens de aubergine toe en bak circa 5 minuten.
- Spoel de mais in een zeef af onder de kraan. Was de spinazie en voeg samen met de mais toe aan de pan (bewaar wat spinazie om het gerecht mee te garneren). Schenk het water erbij, verkruimel het groentebouillontablet erboven en breng aan de kook. Zodra het water kookt temper je het vuur.
- Schil de koolraap. Snijd de koolraap in plakken van 1-2 centimeter breed en schaaf met een kaasschaaf (of dunschiller of mandoline) de koolraap plakken vervolgens in dunne, lange slierten (de noodles). Verhit bakolie in een koekenpan en bak de koolraap noodles – al omscheppend – in circa 3 minuten beetgaar.
- Doe de koolraap noodles bij de soep en garneer met de gemarineerde eieren, een beetje spinazie en de pinda's.
Boodschappen lijst
- Eieren
3,49 6 stuks
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Aubergine
4,79 2 stuks
removeadd product to cart - Jonge maïs
1,99 340 Gram
removeadd product to cart - Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Doppinda's
5,09 330 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van: Ekomenu.nl
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!