Hoofdgerecht
Knolselderijtartaar met gepocheerd ei
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 200 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 6 bladeren eikenbladsla, gewassen, gedroogd en kleiner gescheurd
- • 4 plakjes gedroogde ham
- • 2 eieren (hele verse)
- • 1 sjalot, gesnipperd
- • ½ knolselderij, vlak voor bereiding geschild en in kleine blokjes
- • 100 ml witte wijnazijn
- • 3 el Belgische mayonaise
- • 1 el kappertjes, grof gehakt
- • 1 el bieslook
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Breng een ruime pan gezouten water aan de kook en gaar hierin de knolselderijblokjes in ca. 8 minuten. Spoel ze vervolgens koud af en doe in een kom. Maak de knolselderij aan met de mayonaise, bieslook, kappertjes en sjalot. Breng op smaak met zout en peper.
- Breng in een pan een laag water van minstens 8 cm aan de kook en voeg de witte wijnazijn toe. Zet het vuur laag, zodat het water net niet meer kookt. Breek 1 ei in een kopje. Roer het water flink door zodat er een draaikolk ontstaat. Laat het ei in het draaiende water glijden. Houd het water tegen de kook aan en pocheer het ei ca. 4 minuten. Doe hetzelfde met het andere ei. Schep de gepocheerde eieren voorzichtig uit het water met een schuimspaan.
- Verdeel de knolselderijtartaar over 2 borden, leg er een gepocheerd eitje op, de gedroogde ham en de eikenbladsla.
Boodschappen lijst
- Eikenbladsla
2,49 1 stuks
removeadd product to cart - Prosciutto crudo
6,69 70 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,49 6 stuks
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Witte wijnazijn
2,89 500 Ml
removeadd product to cart - Friszure mayonaise
4,19 330 Ml
removeadd product to cart - Kappertjes in azijn
3,19 140 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!