Hoofdgerecht
Knolselderijpuree met rundvleesstoofpotje
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • KNOLSELDERIJPUREE:
- • ½ knolselderij, geschild en in stukken
- • Scheutje melk
- • Handje bieslook
- • STOOFPOTJE:
- • 800 g tomatenstukjes (blik)
- • 600 g hacheevlees
- • 400 ml rode wijn
- • 350 g aardappelen, geschild en in stukjes
- • 250 g champignons, in stukken
- • 4 kruidnagels
- • 4 takjes tijm
- • 3 laurierbladen
- • 3 teentjes knoflook, geperst
- • 2 stengels bleekselderij
- • 1 winterpeen, geschild en in stukjes
- • 1 ui, gesnipperd
- • ½ knolselderij, geschild en in blokjes
- • 1 bouillonblokje (groente of rund)
- • 1 snee brood, gesmeerd met mosterd
- • 1 el kokosolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de olie en bak de ui en knoflook glazig. Voeg het vlees toe en bak in enkele minuten al omscheppend op hoog vuur bruin. Bestrooi met zout en peper.
- Doe de groenten en champignons bij het vlees en bak ± 10 minuten op matig vuur. Schep regelmatig om.
- Voeg kruiden, tomaat, rode wijn en bouillonblokje toe. Roer door elkaar tot de bouillon oplost en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag, leg de mosterdboterham op de stoofpot en leg het deksel op de pan. Laat ± 2 uur pruttelen tot het vlees door en door gaar is.
- Kook intussen de knolselderij zacht in ruim water (± 20 minuten).
- Giet het water af en pureer de knol met de melk. Verwarm de puree vlak voor het serveren opnieuw. Garneer met bieslook en serveer met de stoof.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Bleekselderij
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Tomatenstukjes
1,89 400 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Vastkokende aardappelen
3,59 1 kg
removeadd product to cart - Halfvolle melk
1,39 1 Liter
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart - Witte champignons
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Runderbouillonblokjes
2,39 8 stuks
removeadd product to cart - Runder hacheevlees
13,06 385 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter Wijntip! Een Malbec wordt vaak gedronken bij een steak; deze wijn is echter veel breder inzetbaar. Door het uiterst zonnige klimaat in Mendoze (Argentinië) wordt de dikke schil van malbec perfect gerijpt. Dit geeft de wijn mooie rijpe tannine. Samen met het rijpe, zwoele fruit een uitstekende combinatie.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!