Knolselderijpaté met rozemarijn, pistaches en cranberry's
Knolselderijpaté met rozemarijn, pistaches en cranberry's

Hoofdgerecht

Knolselderijpaté met rozemarijn, pistaches en cranberry's

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 230 kcal / portie

Ingrediënten lijst

360 g witte bonen (pot), uitgelekt
50 g gepelde pistachenoten, geroosterd
1 knolselderij
1 citroen, de rasp
1 teen knoflook, geperst
3 el gedroogde cranberries
1 el rozemarijn, fijngehakt
1 el kokosolie
Handvol rucola
Zout & peper
Ook nodig: cakevorm van 28 cm, bekleed met plasticfolie

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Pak de knolselderij in met aluminiumfolie en pof op een bakplaat ca. 1 à 1,5 uur totdat hij zacht aanvoelt. Haal uit de oven, verwijder de folie en laat 30 minuten afkoelen. Verwijder daarna de schil en snijd in blokjes.
  3. Pureer de knolselderij in de keukenmachine met de witte bonen, knoflook, citroenrasp en kokosolie tot je een grove puree hebt. Schep in een mengkom en voeg rozemarijn, pistachenoten en cranberries toe. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep het mengsel in de beklede vorm en laat het ca. 3 uur opstijven in de koelkast.
  5. Snijd in mooie plakken en garneer met rucola.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.