Soep
Knolselderij-knoflooksoep met kaneel en pesto
- • Soep
- • 4 personen
- • 305 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 700 g (ca. 1) knolselderij, geschild en in kleine blokjes
- • 100 g verse basilicum pesto of verse rucolapesto (vegan)
- • 80 g rijst
- • 3 bollen knoflook
- • 3 groentebouillonblokjes
- • 2 à 3 kaneelstokjes
- • 1 citroen, uitgeperst
- • 1 ui, gesnipperd
- • 2 el olijfolie + extra voor besprenkelen
- • 1½ tl gedroogde oregano
- • Zout & versgemalen peper
- • Optioneel: ½ tl chilivlokken
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 240°C.
- Leg de bollen knoflook op een vel aluminiumfolie, besprenkel ze met wat olijfolie, zout en peper. Pak ze goed in en pof ze in 30 minuten zacht. Laat even afkoelen, pel ze en knijp daarna de zachte kern uit de teentjes.
- Verhit de olijfolie in een grote kookpan en voeg de ui, knolselderij en kaneelstokjes toe. Bak alles rustig in ca. 8 minuten lichtbruin en voeg dan de oregano, rijst en bouillonblokjes toe. Giet er anderhalve liter water bij, ca. 1 theelepel zout (of naar wens) en versgemalen zwarte peper. Breng aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat zachtjes doorkoken totdat de rijst uit elkaar begint te vallen.
- Haal zo´n 200 gram gelijke delen vocht en groenten uit de pan. Maal dit glad samen met de knoflookpuree en het citroensap in een blender. Doe weer terug in de pan.
- Haal de kaneelstokjes uit de soep. Warm de soep goed door. Serveer met een schepje verse pesto en eventueel wat chilivlokken.
Boodschappen lijst
- Rucola pesto
3,19 120 Gram
removeadd product to cart - Snelkookrijst
3,09 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Oregano
2,49 20 Gram
removeadd product to cart - Chilivlokken
3,69 20 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!