Hoofdgerecht
Kipfilet ‘Southern style'
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 kg kipfilet
- • 500 ml karnemelk
- • 3 teentjes knoflook, geperst
- • 1 citroen, de rasp
- • 3 el zonnebloemolie
- • 1 el honing
- • 1 tl gemalen korianderzaad
- • 1 tl gemalen komijnzaad
- • Mespunt cayennepeper
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom en leg de kip erin. Zorg dat de kip goed bedekt is en zet enkele uren - liefst een hele nacht - afgedekt in de koelkast.
- Haal de kip uit de marinade en dep droog. Gril in ca. 7 tot 10 minuten (afhankelijk van de dikte) gaar op de barbecue, keer regelmatig.
- Lekker met coleslaw of rauwkostsalade.
Boodschappen lijst
- Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijnzaad
4,39 40 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Kipfilet
9,15 200 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloemolie mild
4,19 500 Ml
removeadd product to cart - Karnemelk
1,29 0.5 Liter
removeadd product to cart
Tips
Kip die gemarineerd is in karnemelk is een old time favorite uit het zuiden van de USA. De karnemelk maakt de kip boterzacht.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!