Kip uit de oven
Kip uit de oven

Hoofdgerecht

Kip uit de oven

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

hele kip
flinke hoeveelheid boter, minimaal 50 g
zout en peper
tijm naar smaak
knoflook naar smaak
citroen naar smaak

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Meng de boter met zout, peper en de gewenste kruiden.
  3. Maak het vel van het vlees van de kip los door met je vingers ertussen te gaan.
  4. Let erop dat je het vel heel houdt, vooral bij het tussenvel op het borstbeen.
  5. Als je alles zoveel mogelijk hebt losgemaakt ga je de ruimte opvullen met je boter-, zout-, peper- en kruidenmengsel.
  6. Vul ook de holte van de kip met het mengsel.
  7. Hierdoor geef je smaak aan het kippenvlees en door de boter droogt het niet uit.
  8. Bind de poten vast tegen het lijf, dit kan met een touwtje.
  9. Waren ze al vastgezet, gebruik dan dit materiaal om de poten weer vast te zetten.
  10. Doe de kip in een ovenschaal en plaats deze in de oven.
  11. Laat de kip in ca. 50-60 min. gaar worden.
  12. Bedruip zonodig de kip regelmatig met het vet uit de ovenschaal. Hierdoor wordt het velletje lekker knapperig en het kippenvlees mals.

Boodschappen lijst

  • product
    remove
    add product to cart
  • product
    Tijm

    2,29 15 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,49 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Citroenen

    1,79 300 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Hele kip

    19,17 1400 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig van Oersterk