Hoofdgerecht
Kikkererwtenpasta met venkelpesto
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 786 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 2 zakken kikkererwtenpasta
- • 1 rode paprika, zaadlijst verwijderd en in dunne reepjes gesneden
- • 1 el zwarte olijven
- • Voor de venkelpesto:
- • 1 venkelknol, groen eraf (bewaren) en knol in stukken
- • ± 100 ml olijfolie
- • 2 el pijnboompitjes of gehakte cashewnoten, geroosterd in een droge koekenpan
- • 1 teentje knoflook, gepeld en in stukjes
- • Zout en peper
- • Klein beetje citroenrasp (optioneel)
- • Ca. 75 g Parmigiano Reggiano, vers geraspt
BEreidings wijze
- Bak voor de pesto de stukjes venkel in ca. 5 minuten zacht in een scheutje olijfolie, regelmatig roeren.
- Doe de gebakken venkel in de blender of keukenmachine en voeg de pijnboompitjes, knoflook, zout en peper, citroenrasp (indien gebruikt) en de kaas toe. Giet er een flinke scheut olijfolie bij (ca. 100 ml). Pulseer tot een smeuïge pesto.
- Bereid de kikkererwtenpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Roer 1 eetlepel venkelpesto, de paprika en olijven door de pasta, schep de rest van de pesto er bovenop en garneer met fijngehakt venkelgroen.
Boodschappen lijst
- Geraspte Parmigiano Reggiano
2,99 80 Gram
removeadd product to cart - Kikkererwten fusilli
3,59 250 Gram
removeadd product to cart - Pitloze zwarte olijven
4,49 180 GRAM
removeadd product to cart - Rode paprika
3,49 2 stuk
removeadd product to cart - Pijnboompitten
6,89 100 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Venkel
2,49 450 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
10,95 1 Liter
removeadd product to cart - Citroenen
1,79 300 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!