Hoofdgerecht
Kikkererwtenpasta met venkelpesto
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 786 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g kikkererwtenpasta
- • 1 rode paprika, zaadlijst verwijderd en in dunne reepjes
- • 1 el zwarte olijven
- • VENKELPESTO:
- • 100 ml olijfolie
- • 75 g Parmigiano Reggiano, vers geraspt
- • 1 venkelknol, groen eraf (bewaren) en knol in stukken
- • 1 teentje knoflook, gepeld en in stukjes
- • 2 el pijnboompitten of gehakte cashewnoten, geroosterd in een droge koekenpan
- • Zout & peper
- • Optioneel: klein beetje citroenrasp
BEreidings wijze
- Bak voor de pesto de stukjes venkel in ca. 5 minuten zacht in een scheutje olijfolie, regelmatig roeren.
- Doe de gebakken venkel in de blender of keukenmachine en voeg de pijnboompitjes, knoflook, zout en peper, citroenrasp (indien gebruikt) en de kaas toe. Giet er een flinke scheut olijfolie bij (ca. 100 ml). Pulseer tot een smeuïge pesto.
- Bereid de kikkererwtenpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Roer 1 eetlepel venkelpesto, de paprika en olijven door de pasta, schep de rest van de pesto er bovenop en garneer met fijngehakt venkelgroen.
Boodschappen lijst
- Geraspte Parmigiano Reggiano
3,49 80 Gram
removeadd product to cart - Pitloze zwarte olijven
5,39 180 GRAM
removeadd product to cart - Pijnboompitten
7,29 100 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Venkel
2,99 450 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
16,49 1 Liter
removeadd product to cart - Citroenen
2,09 300 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!