Hoofdgerecht
Kikkererwtencurry
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 952 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g tomatenblokjes (blik)
- • 200 g kikkererwten
- • 200 ml kokosmelk
- • 130 g volkoren basmatirijst
- • 75 g rucola
- • 2 rode uien
- • 1 komkommer
- • 1 teentje knoflook
- • 1 el currypasta
- • 1 el olie
- • 1 el paprikapoeder
- • Kurkuma naar smaak
- • Zout & peper naar smaak
BEreidings wijze
- Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn.
- Verwarm bakolie in een grote pan. Voeg de knoflook, ui en specerijen toe. Fruit dit 5 minuten. Voeg de currypasta toe en roer goed door elkaar.
- Zet een pan met water op en kook hierin de rijst in 12 minuten gaar. Was en snijd de komkommer in de lengte doormidden, lepel het vruchtvlees eruit en snijd in stukjes.
- Laat de kikkererwten uitlekken en doe deze samen met de tomatenblokjes en de kokosmelk bij de andere ingrediënten in de pan. Zet het vuur laag en laat dit samen zo’n tien minuten pruttelen.
- Giet de rijst af. Voeg op het laatst de rucola en komkommer aan de curry toe. Roer alles door elkaar en serveer.
Boodschappen lijst
- Volkoren basmatirijst
2,49 500 Gram
removeadd product to cart - Rucola
1,99 75 Gram
removeadd product to cart - Kokosmelk
1,69 200 Ml
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Gemalen kurkuma
3,39 40 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Thaise gele currypasta
2,59 50 Gram
removeadd product to cart - Tomatenstukjes
1,89 400 Gram
removeadd product to cart - Komkommer
1,69 1 stuks
removeadd product to cart - Kikkererwten
1,49 200 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!