Kefirtaart met mueslibodem en zomerfruit
Kefirtaart met mueslibodem en zomerfruit

Dessert

Kefirtaart met mueslibodem en zomerfruit

  • Dessert
  • 6 personen
  • 272 kcal / portie

Ingrediënten lijst

750 g kefir
150 g havermuesli
125 g frambozen
50 g poedersuiker
25 g kokosolie, gesmolten
4 blaadjes gelatine, geweekt in koud water
2 kiwi's, geschild en in partjes
½ ananas, geschild en in blokjes
1½ el honing
Ook nodig: springvorm van ø 18 cm, bekleed met bakpapier

BEreidings wijze

  1. Mix de havermuesli, honing en kokosolie door elkaar en stort het mengsel op de bodem van de springvorm. Druk stevig aan en zet in de koelkast.
  2. Verwarm op laag vuur de poedersuiker met 250 g van de kefir en laat dit vooral niet koken. Zet het vuur uit zodra het goed lauwwarm is, voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer door met een garde. Mix er daarna de overige kefir door.
  3. Giet het kefirmengsel in de springvorm en laat in 5 uur in de Garneer de taart met ananas, kiwi en frambozen.

Boodschappen lijst

  • product
    remove
    add product to cart
  • product
    Kefir

    3,15 1 Liter

    remove
    add product to cart
  • product
    Havermuesli

    5,19 750 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Frambozen

    4,59 125 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Gelatine

    2,09 12 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Ananas

    3,99 1 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Poedersuiker

    2,99 125 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart
  • product
    Kiwi

    3,99 500 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Bereidingstijd: 25 minuten + 5 uur wachttijd Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer