Dessert
Kefirtaart met mueslibodem en zomerfruit
- • Dessert
- • 6 personen
- • 272 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 750 g kefir
- • 150 g havermuesli
- • 125 g frambozen
- • 50 g poedersuiker
- • 25 g kokosolie, gesmolten
- • 4 blaadjes gelatine, geweekt in koud water
- • 2 kiwi's, geschild en in partjes
- • ½ ananas, geschild en in blokjes
- • 1½ el honing
- • Ook nodig: springvorm van ø 18 cm, bekleed met bakpapier
BEreidings wijze
- Mix de havermuesli, honing en kokosolie door elkaar en stort het mengsel op de bodem van de springvorm. Druk stevig aan en zet in de koelkast.
- Verwarm op laag vuur de poedersuiker met 250 g van de kefir en laat dit vooral niet koken. Zet het vuur uit zodra het goed lauwwarm is, voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer door met een garde. Mix er daarna de overige kefir door.
- Giet het kefirmengsel in de springvorm en laat in 5 uur in de Garneer de taart met ananas, kiwi en frambozen.
Boodschappen lijst
- Bloemenhoning
4,89 450 Gram
removeadd product to cart - Kefir
3,19 1 Liter
removeadd product to cart - Havermuesli
5,19 750 Gram
removeadd product to cart - Gelatine
2,09 12 stuks
removeadd product to cart - Ananas
3,99 1 stuks
removeadd product to cart - Poedersuiker
2,99 125 Gram
removeadd product to cart - Kokosolie extra virgin
6,99 500 Ml
removeadd product to cart - Kiwi
3,99 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 25 minuten + 5 uur wachttijd Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!