Bijgerecht
Kaviaar van aubergine
- • Bijgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 200 g tomatenpuree
- • 125 g champignons, in kleine blokjes
- • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
- • 1 aubergine, in kleine blokjes
- • 1 ui, kleingesneden
- • ½ groene paprika, in blokjes
- • 80 g gevulde olijven, grof gehakt
- • 50 g kappertjes
- • 4 el olijfolie
- • 2 el pijnboompitten
- • 2 el rode wijnazijn
- • 2 tl suiker
- • 1 tl oregano
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de olie in een braadpan en voeg de aubergine, ui, paprika, champignons en knoflook toe. Sluit de pan met het deksel en laat 10 minuten pruttelen. Af en toe roeren.
- Doe de rest van de ingrediënten erbij met 50 ml water, roer goed en laat het mengsel nog eens 25 minuten zachtjes pruttelen met het deksel erop.
- Haal de pan van het vuur en zet na afkoelen liefst een nacht in de koelkast om nog beter op smaak te komen. Serveer op kamertemperatuur, eventueel bestrooid met extra pijnboompitjes en paprika.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,79 1 kg
removeadd product to cart - Tomatenpuree
2,29 200 Gram
removeadd product to cart - Pijnboompitten
3,99 80 Gram
removeadd product to cart - Rode wijnazijn
2,49 500 Ml
removeadd product to cart - Milde olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Witte champignons
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Aubergine
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Oregano
3,99 20 Gram
removeadd product to cart - Kappertjes in azijn
2,99 140 Gram
removeadd product to cart - Groene olijven met knoflook
3,19 125 Gram
removeadd product to cart - Kristalsuiker
3,19 750 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!