Tussendoor
Kanonnetje eiwitten
- • Tussendoor
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 6 zachte dadels
- • 8 el gemengde pitten en zaden
- • 4 el rauwe cacaopoeder
- • 4 el kokosolie
- • 1 el noten, gehakt
- • 1 el abrikozen, gehakt
- • 1 tl kaneel
BEreidings wijze
- Doe de gehakte noten en abrikozen in een bakje en voeg hier een halve eetlepel van de gemengde pitten/zaden mix aan toe. Zet dit even apart, dit wordt je garnering.
- Verwijder de pitten van de dadels en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze in de kom van je keukenmachine, samen met de geneigde pitten/zaden, de cacaopoeder en kaneel.
- Laat dit draaien tot het kleinere stukjes zijn. Smelt vervolges de kokosolie en giet dit erbij.
- Laat opnieuw draaien. Het wordt een plakkerig geheel.
- Bekleed een ovenschaaltje van ca 12 bij 18 cm met bakpapier en stort hier het deeg in. Druk het stevig aan met de bolle kant van een lepel. Strooi nu de garnering die je apart hebt gezet hierover en druk dit in de bovenkant. Laat dit een uur opstijven in de koelkast. Haal het dan uit de bakvorm en snijd hier blokjes of reepjes van. Dit laatste lukt het beste als het even uit de koelkast staat, want het wordt nogal hard in de koelkast.
Boodschappen lijst
- Gemalen kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart - Amandelen
4,39 200 Gram
removeadd product to cart - Abrikozen
4,99 250 Gram
removeadd product to cart - Pompoenpitten
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Geurloze kokosolie
4,49 250 Ml
removeadd product to cart - Dadels zonder pit
3,29 300 Gram
removeadd product to cart
Tips
Met dit recept kun je volop variëren, want je kunt iedere keer andere pitten, zaden, noten en gedroogde vruchten gebruiken. Gebruik wat je in huis hebt of waar je zin in hebt.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!