Hoofdgerecht
Kalkoenfilet met mole van chocolade en koffie
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 750 ml kippenbouillon
- • 500 g kalkoenfilet, in stukken
- • 100 g tomatenblokjes
- • 50 g pure chocolade
- • 2 uien, gehakt
- • 2 rode pepers, in ringetjes
- • 1 teentje knoflook, geplet
- • 1 kopje sterke espressokoffie
- • Handje geschaafde amandelen, geroosterd
- • Handje sesamzaadjes, geroosterd
- • 1 tl kaneel
BEreidings wijze
- Meng de tomaten, chocola of cacao, espresso en kaneel in een kom.
- Bak ui, knoflook en rode peper en doe bij het tomatenmengsel.
- Roer goed door elkaar en pureer de helft met 100 ml bouillon met een staafmixer.
- Voeg dan de rest van de tomatenmassa erbij (niet meer pureren).
- Braad de kalkoen lekker bruin. Neem uit de pan.
- Doe het tomatenmengsel en de helft van de amandelen in dezelfde pan en laat even pruttelen.
- Voeg de rest van de bouillon en de kalkoen toe, laat het vlees gaar worden en bestrooi met amandelen en sesamzaadjes.
- Serveer met rijst of tortillas.
Boodschappen lijst
- Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Gemalen kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart - Tomatenblokjes
1,39 400 Gram
removeadd product to cart - Kalkoenfilet
15,65 285 Gram
removeadd product to cart - Rode peper
0,99 45 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Kippenbouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Pure chocolade 80%
4,69 100 Gram
removeadd product to cart - Amandelschaafsel
2,99 75 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!