Kalkoenfilet met mole van chocolade en koffie
Kalkoenfilet met mole van chocolade en koffie

Hoofdgerecht

Kalkoenfilet met mole van chocolade en koffie

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

750 ml kippenbouillon
500 g kalkoenfilet, in stukken
100 g tomatenblokjes
50 g pure chocolade
2 uien, gehakt
2 rode pepers, in ringetjes
1 teentje knoflook, geplet
1 kopje sterke espressokoffie
Handje geschaafde amandelen, geroosterd
Handje sesamzaadjes, geroosterd
1 tl kaneel

BEreidings wijze

  1. Meng de tomaten, chocola of cacao, espresso en kaneel in een kom.
  2. Bak ui, knoflook en rode peper en doe bij het tomatenmengsel.
  3. Roer goed door elkaar en pureer de helft met 100 ml bouillon met een staafmixer.
  4. Voeg dan de rest van de tomatenmassa erbij (niet meer pureren).
  5. Braad de kalkoen lekker bruin. Neem uit de pan.
  6. Doe het tomatenmengsel en de helft van de amandelen in dezelfde pan en laat even pruttelen.
  7. Voeg de rest van de bouillon en de kalkoen toe, laat het vlees gaar worden en bestrooi met amandelen en sesamzaadjes.
  8. Serveer met rijst of tortillas.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter