Hoofdgerecht
Kalkoenfilet met mole van chocolade en koffie
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 750 ml kippenbouillon
- • 500 g kalkoenfilet, in stukken
- • 100 g tomatenblokjes
- • 50 g pure chocolade
- • 2 uien, gehakt
- • 2 rode pepers, in ringetjes
- • 1 teentje knoflook, geplet
- • 1 kopje sterke espressokoffie
- • Handje geschaafde amandelen, geroosterd
- • Handje sesamzaadjes, geroosterd
- • 1 tl kaneel
BEreidings wijze
- Meng de tomaten, chocola of cacao, espresso en kaneel in een kom.
- Bak ui, knoflook en rode peper en doe bij het tomatenmengsel.
- Roer goed door elkaar en pureer de helft met 100 ml bouillon met een staafmixer.
- Voeg dan de rest van de tomatenmassa erbij (niet meer pureren).
- Braad de kalkoen lekker bruin. Neem uit de pan.
- Doe het tomatenmengsel en de helft van de amandelen in dezelfde pan en laat even pruttelen.
- Voeg de rest van de bouillon en de kalkoen toe, laat het vlees gaar worden en bestrooi met amandelen en sesamzaadjes.
- Serveer met rijst of tortillas.
Boodschappen lijst
- Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Gemalen kaneel
2,79 35 Gram
removeadd product to cart - Amandelschaafsel
2,29 50 Gram
removeadd product to cart - Tomatenblokjes
1,49 400 Gram
removeadd product to cart - Kalkoenfilet
14,88 285 Gram
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Geroosterd sesamzaad
2,69 250 Gram
removeadd product to cart - Kippenbouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Pure chocolade 80%
3,39 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!