Kabeljauw saltimbocca met andalousesaus
Kabeljauw saltimbocca met andalousesaus

Hoofdgerecht

Kabeljauw saltimbocca met andalousesaus

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 464 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g kabeljauwfilet, in 4 gelijke porties gesneden
8 plakken serranoham
8 blaadjes verse salie
½ citroen, de rasp
Zout & peper
ANDALOUSESAUS:
200 g mayonaise
1 rode paprika, kleingesneden
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1½ el citroensap
1 el tomatenpuree
1½ tl chilivlokken
Zeezout naar smaak

BEreidings wijze

  1. Verhit de barbecue tot ca. 180°C.
  2. Bestrooi de kabeljauw met citroenrasp, zout en peper.
  3. Pureer voor de andalousesaus met de staafmixer de tomatenpuree, paprika, ui, chilivlokken, knoflook en citroensap. Roer de mayonaise erdoor en breng op smaak met zeezout.
  4. Leg 2 plakjes serranoham op een bord en laat deels overlappen. Plaats er een stuk kabeljauw bovenop plus 2 blaadjes salie en rol op. Herhaal dit met de andere porties kabeljauw.
  5. Leg de saltimbocca's op de barbecue en gril ze in ca. 10 minuten rondom gaar. Serveer met andalousesaus.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer 2021