Hoofdgerecht
Kabeljauw saltimbocca met andalousesaus
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 464 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g kabeljauwfilet, in 4 gelijke porties gesneden
- • 8 plakken serranoham
- • 8 blaadjes verse salie
- • ½ citroen, de rasp
- • Zout & peper
- • ANDALOUSESAUS:
- • 200 g mayonaise
- • 1 rode paprika, kleingesneden
- • 1 ui, fijngesnipperd
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • 1½ el citroensap
- • 1 el tomatenpuree
- • 1½ tl chilivlokken
- • Zeezout naar smaak
BEreidings wijze
- Verhit de barbecue tot ca. 180°C.
- Bestrooi de kabeljauw met citroenrasp, zout en peper.
- Pureer voor de andalousesaus met de staafmixer de tomatenpuree, paprika, ui, chilivlokken, knoflook en citroensap. Roer de mayonaise erdoor en breng op smaak met zeezout.
- Leg 2 plakjes serranoham op een bord en laat deels overlappen. Plaats er een stuk kabeljauw bovenop plus 2 blaadjes salie en rol op. Herhaal dit met de andere porties kabeljauw.
- Leg de saltimbocca's op de barbecue en gril ze in ca. 10 minuten rondom gaar. Serveer met andalousesaus.
Boodschappen lijst
- Kabeljauwfilet
9,35 235 Gram
removeadd product to cart - Salie in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
2,09 300 Gram
removeadd product to cart - Frisse & romige mayonaise
4,99 490 Gram
removeadd product to cart - Rode paprika
4,99 2 stuks
removeadd product to cart - Uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Chilivlokken
3,19 20 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!