Hoofdgerecht
Kabeljauw met venkel en rabarber
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 415 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g kabeljauwfilet, in 2 porties
- • 50 g rietsuiker
- • 2 stengels rabarber, schoongemaakt en in stukken van 2 cm
- • 2 sinaasappels, uitgeperst
- • 1 venkel, in dunne reepjes
- • 1 ui, gesnipperd
- • 2 el dille, grof gehakt
- • 2 el boter
- • 1 el zonnebloemolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de boter in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit de ui ca. 3 minuten. Voeg vervolgens de venkel toe en bak ca. 5 minuten. Blus af met het sinaasappelsap en zet het vuur wat lager. Stoof de venkel gaar in ca. 10 à 15 minuten met deksel op de pan.
- Voeg na ca. 5 minuten de stukjes rabarber en de rietsuiker toe en stoof ook de rabarber gaar, ca. 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit tegen het einde van de stooftijd de zonnebloemolie in een bakpan op middelhoog vuur. Bak de kabeljauw gaar in ca. 3 tot 5 minuten per kant (afhankelijk van de dikte). Bestrooi met zout en peper.
- Verdeel de gestoofde venkel en rabarber over 2 borden en leg de kabeljauw erbij. Garneer met dille en serveer op warme borden.
Boodschappen lijst
- Venkel
2,69 450 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,10 250 Gram
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtrade
4,59 1 kg
removeadd product to cart - Dillegroen
3,39 20 Gram
removeadd product to cart - Handsinaasappels
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Kabeljauwfilet
11,25 270 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!