Kabeljauw met venkel en rabarber
Kabeljauw met venkel en rabarber

Hoofdgerecht

Kabeljauw met venkel en rabarber

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 415 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g kabeljauwfilet, in 2 porties
50 g rietsuiker
2 stengels rabarber, schoongemaakt en in stukken van 2 cm
2 sinaasappels, uitgeperst
1 venkel, in dunne reepjes
1 ui, gesnipperd
2 el dille, grof gehakt
2 el boter
1 el zonnebloemolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de boter in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit de ui ca. 3 minuten. Voeg vervolgens de venkel toe en bak ca. 5 minuten. Blus af met het sinaasappelsap en zet het vuur wat lager. Stoof de venkel gaar in ca. 10 à 15 minuten met deksel op de pan.
  2. Voeg na ca. 5 minuten de stukjes rabarber en de rietsuiker toe en stoof ook de rabarber gaar, ca. 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit tegen het einde van de stooftijd de zonnebloemolie in een bakpan op middelhoog vuur. Bak de kabeljauw gaar in ca. 3 tot 5 minuten per kant (afhankelijk van de dikte). Bestrooi met zout en peper.
  4. Verdeel de gestoofde venkel en rabarber over 2 borden en leg de kabeljauw erbij. Garneer met dille en serveer op warme borden.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2024.