Kaassoesjes
Kaassoesjes

Tussendoor

Kaassoesjes

  • Tussendoor
  • 8 personen

Ingrediënten lijst

SOEZENBESLAG:
375 ml melk
185 g bloem
185 g boter
80 g belegen boerenkaas, geraspt
5 eieren
Zout & peper
VULLING:
150 g verse roomkaas knoflook-daslook
Klein handje verse bieslook, fijngehakt
Zout & peper
Voor erover: snufje paprikapoeder

BEreidings wijze

  1. Smelt voor het soezenbeslag de boter in een pan. Voeg de bloem toe, meng goed en laat op laag vuur al roerend gaar worden; dit is de roux.
  2. Haal de pan van het vuur en roer de helft van de melk door de roux. Zet terug op het vuur en voeg de andere helft van de melk toe. Blijf roeren tot het mengsel kookt en glad is. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Verwarm de oven voor op 180℃.
  4. Meng de eieren één voor één door het beslag, dat kan ook met een handmixer. Roer de kaas erdoor.
  5. Schep het beslag in een spuitzak met een glad mondje. Spuit dotjes beslag met tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de soesjes in ± 15 minuten af.
  6. Maak intussen van de roomkaas met peper, zout en gesneden bieslook, een gladde mousse en vul hiermee een tweede spuitzak (of reinig de eerste) met een zeer dun mondje.
  7. Maak een gaatje in de vlakke kant van de soesjes en vul ze met kaasmousse. Bestrooi met paprikapoeder en serveer.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter Deze kaassoesjes hebben we gemaakt met kaas van Kaasboerderij De Ravenswaard. Hier maakt Gerard Litjens samen met zijn vrouw Liesje en zoon en schoondochter biologische boerenkaas. Hun familiebedrijf staat in het Land van Maas en Waal en gaat terug tot eind 18e eeuw. Volgens Gerard zijn de boer en boerin verantwoordelijk voor de ontwikkeling van aarde, plant en dier. Daarvoor moet de natuurlijke kringloop in stand worden gehouden. Gerard: “Lies is verantwoordelijk voor onze Ravenswaard-boerenkaas. Zij maakt de beste boerenkaas van Nederland, direct van onze verse, rauwe melk en zonder conserveringsmiddelen, smaak- of kleurstoffen. Haar topkaas steekt met kop en schouders boven andere boerenkazen uit vanwege de herkenbare, echte natuurlijke smaak.