Bakken
Kaasscones
- • Bakken
- • 6 personen
- • 285 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 225 g zelfrijzend bakmeel
- • 120 g walnoot-fenegriekkaas
- • 100 ml melk
- • 55 g koude boter, in blokjes
- • 1 tl bakpoeder
- • Snuf cayennepeper
- • Snuf zout
- • Optioneel: verse tijm takjes
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C en laat een bakplaat mee opwarmen.
- Zeef het meel, zout, cayennepeper en bakpoeder boven een mengkom. Voeg de boter toe en wrijf met je vingertoppen de boter fijn totdat het mengsel op grove broodkruimels lijkt. Meng er luchtig 100 gram van de kaas doorheen.
- Maak een kuiltje in het midden en giet er ca. de helft van de melk in. Begin met mengen en voeg nog zoveel melk toe (misschien niet alles) tot je een zacht, maar stevig deeg hebt. Kneed vooral niet teveel.
- Rol je deeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad tot een dikte van 2 cm. Steek er rondjes uit van zo’n 8 cm en leg deze op een vel bakpapier ter grootte van de bakplaat. Bestrijk iedere scone met een beetje melk en bestrooi de overgebleven kaas erover.
- Leg het stuk bakpapier met de scones op de warme bakplaat en bak de scones in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Garneer naar wens met tijm.
Boodschappen lijst
- Zelfrijzend bakmeel
2,29 500 Gram
removeadd product to cart - Wijnsteenbakpoeder
2,99 115 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten boerenboter
3,99 250 Gram
removeadd product to cart - Kaas basilicum/knoflook 50+
11,40 400 Gram
removeadd product to cart - Halfvolle melk
1,19 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!