Soep
Javaanse pindasoep
- • Soep
- • 4 personen
- • 265 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 3 kruimige aardappels, geschild en in blokjes
- • 1 prei, in ringen
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 teen knoflook, gepeld
- • 1 blokje groentebouillon
- • 4 el ketjap manis
- • 4 el olijfolie
- • 3 el pindakaas
- • 1 tl sambal badjak
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm 3 eetlepels olie in een soeppan en fruit hierin de ui een paar minuten. Knijp de knoflook uit boven de pan en bak 1 minuut mee. Voeg de aardappelblokjes, 1 liter water en het bouillonblokje toe. Laat rustig ca. 15-20 minuten koken.
- Bak ondertussen in een aparte pan de prei in de overige olijfolie zacht.
- Pureer de soep zodra de aardappels gaar zijn. Voeg dan de pindakaas, ketjap en sambal toe en laat de pindakaas al roerend smelten.
- Roer de prei door soep en breng op smaak met zout en peper.
Boodschappen lijst
- Kruimige aardappelen
3,29 1 kg
removeadd product to cart - Prei
2,19 2 stuks
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,09 8 stuks
removeadd product to cart - Pindakaas
4,39 350 Gram
removeadd product to cart - Sambal Badjak
3,19 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!