Soep
Japanse bouillon met komkommer en gerookte forel
- • Soep
- • 4 personen
- • 127 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 125 g gerookte forel, in 4 porties verdeeld
- • 100 ml sojasaus
- • 20 g kombu
- • 1 rode peper, kleingesneden
- • 1 limoen, het sap
- • ½ komkommer, in lange plakken geschaafd
- • 3 teentjes knoflook
- • 3 takjes peterselie, fijngesneden
- • 2 takjes munt, fijngesneden
- • 2 takjes koriander, fijngesneden
- • Snufje zout
BEreidings wijze
- Breng 1200 ml water aan de kook met de knoflook, kombu en sojasaus. Zet het vuur heel laag en laat 20 min trekken. Haal de kombu en knoflooktenen er met een schuimspaan uit en breng de bouillon op smaak met zout en limoensap.
- Rol de komkommerplakken op en leg ze in de soep. Voeg ook de groene kruiden en de chilipeper toe. Breng langzaam aan de kook.
- Verdeel de bouillon over 4 kommen en leg in elke kom een stukje forel.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Komkommer
1,69 1 stuks
removeadd product to cart - Platte peterselie
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest 2019
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!