Hoofdgerecht
Jackfruit-curry met ananas
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 324 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 800 g jackfruit (2 blikken), uitgelekt en in stukjes
- • 300 ml kokosmelk
- • 2 plakken verse ananas, in stukjes
- • 2 tomaten, in grove stukken
- • 1 grote ui, in ringen
- • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
- • Handvol verse muntblaadjes
- • 2 el olie om in te bakken
- • 1½ el gehakte knoflook
- • 1 el gehakte gember
- • 3 tl garam masala kruiden
BEreidings wijze
- Pureer de gember en knoflook met 3 à 4 eetlepels water in een blender of met de staafmixer.
- Bak de ui glazig in 1 eetlepel van de olie. Voeg de gember-knoflookpasta, het maanzaad en de fijngehakte peper toe bak 1 minuut mee. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Doe alles dan in de blender. Voeg de muntblaadjes en 2 à 3 eetlepels water toe en pureer tot een stevige pasta. Zet opzij.
- Verhit 1 eetlepel olie in de pan en bak de gemalen komijn heel even. Voeg de tomaten, geelwortel, garam masala en de jackfruit-stukjes toe, roer en laat sudderen tot de tomaat zacht is.
- Meng de pasta uit de blender erdoor en voeg zout toe. Giet de kokosmelk erbij, breng aan de kook, roer om en haal van het vuur. Roer de ananas en de abrikozen erdoor en laat 2 minuten warm worden.
- Garneer de jackfruit-curry met bosuitjes en in blokjes gesneden tomaat.
Boodschappen lijst
- Trostomaten
3,99 500 Gram
removeadd product to cart - Kokosmelk
2,39 400 Ml
removeadd product to cart - Jackfruit
3,89 400 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Ananas
3,99 1 stuks
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Garam masala kruidenmix
3,99 50 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Munt in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit het actieboekje Koken met Ekoplaza.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!