Jackfruit-curry met ananas
Jackfruit-curry met ananas

Hoofdgerecht

Jackfruit-curry met ananas

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 324 kcal / portie

Ingrediënten lijst

800 g jackfruit (2 blikken), uitgelekt en in stukjes
300 ml kokosmelk
2 plakken verse ananas, in stukjes
2 tomaten, in grove stukken
1 grote ui, in ringen
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
Handvol verse muntblaadjes
2 el olie om in te bakken
1½ el gehakte knoflook
1 el gehakte gember
3 tl garam masala kruiden

BEreidings wijze

  1. Pureer de gember en knoflook met 3 à 4 eetlepels water in een blender of met de staafmixer.
  2. Bak de ui glazig in 1 eetlepel van de olie. Voeg de gember-knoflookpasta, het maanzaad en de fijngehakte peper toe bak 1 minuut mee. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Doe alles dan in de blender. Voeg de muntblaadjes en 2 à 3 eetlepels water toe en pureer tot een stevige pasta. Zet opzij.
  3. Verhit 1 eetlepel olie in de pan en bak de gemalen komijn heel even. Voeg de tomaten, geelwortel, garam masala en de jackfruit-stukjes toe, roer en laat sudderen tot de tomaat zacht is.
  4. Meng de pasta uit de blender erdoor en voeg zout toe. Giet de kokosmelk erbij, breng aan de kook, roer om en haal van het vuur. Roer de ananas en de abrikozen erdoor en laat 2 minuten warm worden.
  5. Garneer de jackfruit-curry met bosuitjes en in blokjes gesneden tomaat.

Boodschappen lijst

  • product
    Trostomaten

    2,49 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Kokosmelk

    2,29 400 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    Jackfruit

    3,49 400 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,49 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Gember

    1,49 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Ananas

    2,99 1 stuk

    remove
    add product to cart
  • product
    Rode peper

    1,29 45 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart
  • product
    Uien

    1,99 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Munt in schaaltje

    1,59 15 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig uit het actieboekje Koken met Ekoplaza.