Hoofdgerecht
Jachtschotel van bataat met jackfruit
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 g zoete bataat, geschild en in stukken
- • 400 g jackfruit (blik)
- • 250 g zuurkool
- • 200 ml groentebouillon
- • 50 g geraspte kaas of edelgistvlokken
- • 2 appels, geschild en in schijven
- • 2 sjalotten, fijngesneden
- • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- • 1 rode peper, fijngesneden
- • 1 snee ontbijtkoek gember, verkruimeld
- • ½ ananas, geschild en in halve ringen
- • 2 el paneermeel
- • 1 el boekweitmeel
- • 2 tl tomatenpuree
- • Zout & peper
- • Kokosolie om in te bakken
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Pluk de jackfruit uit elkaar en bestrooi met boekweitmeel, peper en zout.
- Bak de sjalotten, knoflook en rode peper in kokosolie. Voeg de pulled jackfruit toe en bak mee.
- Roer de tomatenpuree en de groentebouillon erdoor. Voeg tot slot de gemberontbijtkoek toe en laat nog even sudderen.
- Kook ondertussen de bataten (of aardappels) gaar en stamp met wat olie tot een puree. Voeg flink wat peper toe.
- Leg de zuurkool onderin een ovenschaal en bedek met schijfjes appel en ananas. Schep het jackfruitmengsel erop en dek af met de puree.
- Bestrooi met paneermeel en kaas, druppel er olie over en zet 15-20 minuten in de oven tot er een lichtbruin korstje op zit.
Boodschappen lijst
- Groentebouillonblokjes
2,09 8 stuks
removeadd product to cart - Zuurkool
1,39 500 Gram
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Paneermeel
2,39 200 Gram
removeadd product to cart - Boekweitmeel
4,59 350 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,89 200 Gram
removeadd product to cart - Edelgistvlokken
5,99 60 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Ontbijtkoek gember
2,69 400 Gram
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,29 70 Gram
removeadd product to cart - Elstar appels
2,99 600 Gram
removeadd product to cart - Ananas
3,59 1 stuks
removeadd product to cart - Jackfruit
3,89 400 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!