Italiaanse lamsstoofpot
Italiaanse lamsstoofpot

Hoofdgerecht

Italiaanse lamsstoofpot

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

400 g lamsvlees, in dobbelstenen
200 ml rode wijn
3 flinke uien, gesnipperd
2 rode paprika's, in reepjes
2 flinke tenen knoflook, geperst
2 el zongedroogde tomaatjes, in reepjes
1 flinke tl kurkuma
1 tl rozemarijn
1 tl Italiaanse kruiden
Mespunt kokosolie + scheut olijfolie
Zout & peper
Optioneel: 4 blaadjes verse munt of basilicum

BEreidings wijze

  1. Bak het vlees aan in de kokosolie. Voeg vervolgens knoflook, rode wijn, peper en zout toe. Laat 30-45 minuten sudderen (afhankelijk van het vlees) tot het gaar is.
  2. Doe een scheut olijfolie in een andere (koeken)pan en fruit vervolgens de uien. Voeg de paprika en de gedroogde tomaatjes, samen met de kurkuma, bij de uien en laat beetgaar worden.
  3. Schep het door het lamsvlees. Voeg evt. de fijn gesneden munt of basilicum toe. Maak verder op smaak met peper, zout, rozemarijn en/of Italiaanse kruiden.
  4. Lekker met sperzieboontjes of spruitjes. Eventueel kun je er ook zilvervliesrijst bij serveren.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst