Italiaanse chocolade-biscotti
Italiaanse chocolade-biscotti

Dessert

Italiaanse chocolade-biscotti

  • Dessert
  • 8 personen
  • 150 kcal / portie

Ingrediënten lijst

225 g bloem + 1 el extra
25 g cacaopoeder
½ tl bakpoeder
½ tl zout
150 g suiker
75 g geblancheerde amandelen, geroosterd en grof gehakt
2 eieren + 1 eidooier, losgeklopt
100 g pure chocolade

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng in een kom de bloem met het cacaopoeder, bakpoeder, zout, suiker en de gehakte amandelen. Voeg de eieren en eidooier toe. Meng alles tot een zacht en glad deeg.
  3. Neem wat bloem in je handen en vorm van het deeg een lang broodje van ± 30 cm lang. Leg op de bakplaat en bak het ca. 30 minuten tot het deeg net stevig aanvoelt. Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Verlaag de oventemperatuur naar 150°C.
  4. Snijd het broodje in plakjes van 1 cm dik en leg deze plakjes terug op de bakplaat. Bak ze 10 minuten, keer ze om en bak dan nog eens 10 minuten. Laat de koekjes op een rooster helemaal afkoelen.
  5. Smelt de chocolade au bain-marie. Bekleed een plank of bakplaat met bakpapier. Doop de koekjes voor de helft in de gesmolten chocolade. Leg ze op de plank of bakplaat en laat de chocolade uitharden.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest