Hoofdgerecht
Italiaanse bataatstamppot met edelgistvlokken
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 578 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1½ kg zoete bataat, geschild en in stukken
- • 80 g edelgistvlokken
- • 8 zongedroogde tomaten
- • 3 teentjes knoflook, zonder schil
- • 2 rode uien, heel fijn gesnipperd
- • 4 el zwarte olijven
- • 3 el verse tijmblaadjes
- • 2 el tomatenpuree
BEreidings wijze
- Kook de zoete bataten en knoflook samen gaar in een ruime pan kokend water. Giet af en laat kort droog stomen.
- Meng de tomatenpuree, zongedroogde tomaten, olijven, rode ui, de meeste tijm en de meeste edelgistvlokken erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de rest van de edelgistvlokken en tijm.
Boodschappen lijst
- Tomatenpuree
1,29 70 Gram
removeadd product to cart - Zwarte olijven
3,19 125 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Edelgistvlokken
16,49 200 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Zongedroogde tomaatjes in olie
4,29 190 Gram
removeadd product to cart - Zoete bataat
4,99 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!