Hoofdgerecht
Indiase veggie korma
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 g sperziebonen
- • 400 g gerookte tofu
- • 400 g tomatenblokjes
- • 320 g rijst
- • 2 uien
- • 2 teentjes knoflook
- • 1 potje currypasta korma
- • 1 rode paprika
- • 5 el Griekse yoghurt
- • Olie of ghee
BEreidings wijze
- Snipper de uitjes en snijd de paprika in kleine blokjes
- Verwarm de olie of ghee in de pan en pers de knoflook er in uit. Voeg de gesnipperde uitjes toe aan de knoflook en bak alles glazig. Zodra het geheel wat bruinig wordt, voeg de paprika toe en bak alles tot het zacht en bruin wordt.
- Voeg het potje Korma currypasta toe en roer alles goed om. Voeg nog een half potje water toe en breng aan de kook.
- Zodra alles bubbelt, kan de gerookte tofu er bij. Voeg voordat de pan van het vuur wordt gehaald nog 5 eetlepels Griekse yoghurt toe en evt. naar smaak zwarte peper.
- Serveer met gekookte sperziebonen en rijst.
- Garneer eventueel met fijngehakte koriander.
Boodschappen lijst
- Yoghurt Griekse stijl
2,35 500 Gram
removeadd product to cart - Volkoren basmatirijst
2,49 500 Gram
removeadd product to cart - Sperziebonen
3,59 250 Gram
removeadd product to cart - Gerookte tofu
2,99 200 Gram
removeadd product to cart - Tomatenblokjes
1,39 400 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Laat je inspireren door de Koken met Ekoplaza-winactie. Dit recept is afkomstig van Eka, klant van Ekoplaza. Zij bedacht het recept voor deze veggie korma en maakt daarmee kans op leuke prijzen. Ook meedoen aan de winactie? Kijk snel op: www.ekoplaza.nl/kokenmetekoplaza
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!