Lunch
Indiase spinazieburger
- • Lunch
- • 4 personen
- • 159 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g (diepvries)spinazie
- • 70 g rijst
- • 40 g havermout
- • 2 el arrowroot
- • 2 tl tandoorikruiden
- • Zout & peper
- • Olie om in te bakken
- • Optioneel: naanbrood + (plantaardige) yoghurt, voor erbij
BEreidings wijze
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat daarna 5 minuten afkoelen.
- Druk intussen zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en doe in een ruime kom. Meng de havermout erdoor en laat staan terwijl de rijst kookt en afkoelt.
- Meng de rijst, de tandoorikruiden en de arrowroot door de spinazie en breng op smaak met zout en peper. Kneed goed door en vorm er met natte handen 4 burgers van.
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak de burgers in ca. 4 minuten per kant mooi bruin. Serveer met naanbrood en soya’yoghurt’ met munt.
Boodschappen lijst
- Havermout
2,49 500 Gram
removeadd product to cart - Risottorijst arborio
3,29 500 Gram
removeadd product to cart - Arrowroot
2,99 150 Gram
removeadd product to cart - Tandoori kruiden
3,39 35 Gram
removeadd product to cart - Naanbrood
2,99 2 stuk
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!