Hoofdgerecht
Indiase frittata met yoghurt-mangodip
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 175 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 4 vastkokende aardappelen, in plakjes van 5 mm
- • 3 tomaten, grof gehakt
- • 2 eieren
- • 1 ui, in dunne halve ringen
- • 1 teen knoflook, geperst
- • ½ groene chilipeper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
- • 100 g babyspinazie, gehakt
- • 15 g koriander, fijngehakt
- • 3 el Griekse yoghurt
- • 1 el mangochutney
- • 1 el zonnebloemolie
- • ½ tl gemalen koriander
- • ½ tl gemalen komijn
- • ¼ tl zwart mosterdzaad
- • ¼ tl kurkuma
BEreidings wijze
- Kook de aardappelplakjes 6 minuten voor. Giet af en laat goed uitstomen. Doe de spinazie in een hittebestendige kom met 1 eetlepel water. Dek af en zet 3 minuten op de hoogste stand in de magnetron.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verhit de olie in een koekenpan met metalen handvat (ovenbestendig) en bak de ui in ca. 10 minuten goudbruin. Roer de knoflook, koriander, komijn, mosterdzaad en kurkuma erdoor en bak 1 minuut mee. Voeg de tomaten en geslonken spinazie toe en verwarm alles ca. 3 minuten. Meng de aardappel erdoor en verdeel het mengsel over de hele pan. Druk lichtjes aan.
- Klop de eieren los met de chilipeper en het gros van de gehakte koriander en schenk over het aardappelmengsel. Laat 2 minuten op middelhoog vuur staan.
- Zet de koekenpan in de oven en laat in 5-10 minuten verder stollen.
- Laat de frittata afkoelen en snijd in parten. Meng de mangochutney, yoghurt en de overgebleven koriander door elkaar en serveer bij de frittata.
Boodschappen lijst
- Geelwortel (kurkuma)
3,29 40 Gram
removeadd product to cart - Baby spinazie
2,29 100 Gram
removeadd product to cart - Koriander
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Trostomaten
2,19 500 Gram
removeadd product to cart - Yoghurt Griekse stijl
2,19 500 Gram
removeadd product to cart - Gemalen koriander
3,79 40 Gram
removeadd product to cart - Vastkokende aardappelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Gemalen komijn
4,89 40 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Zwarte mosterdzaad
2,29 50 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!