Hutspot met stoofvlees
Hutspot met stoofvlees

Hoofdgerecht

Hutspot met stoofvlees

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 309 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g runder stoofvlees
300 g pastinaak, in grove stukken
200 g winterpeen, in grove stukken
200 ml rode wijn
100 ml melk
75 g roomboter
1 laurierblad
1 el ketchup
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Bak het stoofvlees in 25 gram boter bruin. Voeg de kruidnagel, ketchup, rode wijn en laurier en laat het 4 uur sudderen op laag vuur. Het mag niet droogkoken, dus controleer regelmatig of je wat water moet toevoegen. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  2. Kook de pastinaak, peen en ui in ca. 15-20 minuten gaar in 200 ml water. Giet het overtollige vocht af en stamp de groenten tot hutspot. Maak hem smeuïg met de rest van de boter en melk en breng op smaak met zout en peper.
  3. Serveer de stamppot met het stoofvlees en de jus.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2017. Wijntip: Pure Merlot. Deze wijn heeft geuren van klein rood fruit en toffee met in de smaak sappige tannines. Merlot zoals je van Merlot verwacht, zacht, fruitig en speels.