Hutspot met stoofvlees
Hutspot met stoofvlees

Hoofdgerecht

Hutspot met stoofvlees

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 309 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g runderstoofvlees
75 g roomboter
1 el ketchup
200 ml rode wijn
1 laurierblad
Zout en peper
300 g pastinaak, in grove stukken
200 g winterpeen, in grove stukken
100 ml melk

BEreidings wijze

  1. Bak het stoofvlees in 25 gram boter bruin. Voeg de kruidnagel, ketchup, rode wijn en laurier en laat het 4 uur sudderen op laag vuur. Het mag niet droogkoken, dus controleer regelmatig of je wat water moet toevoegen. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  2. Kook de pastinaak, peen en ui in ca. 15-20 minuten gaar in 200 ml water. Giet het overtollige vocht af en stamp de groenten tot hutspot. Maak hem smeuïg met de rest van de boter en melk en breng op smaak met zout en peper.
  3. Serveer de stamppot met het stoofvlees en de jus.

Boodschappen lijst

  • product
    Pastinaken

    1,79 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart
  • product
    Tomatenketchup

    2,69 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Waspeen

    1,69 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Rouge

    3,29 250 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    Uien

    1,99 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Volle melk

    1,59 1 Liter

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst Wijntip! De wijn heeft geuren van klein rood fruit en toffee met in de smaak sappige tannines. Puur Merlot zoals je van Merlot verwacht, zacht, fruitig en speels.