Bijgerecht
Hummus-notenballetjes met mango-korianderdip
- • Bijgerecht
- • 6 personen
Ingrediënten lijst
- • 200 g hummus
- • 200 g cashewnoten
- • 1 rijpe mango
- • ½ rode peper
- • ½ bosje koriander
- • 1 el kokosolie
- • 1 tl limoensap
- • Zout en peper
BEreidings wijze
- Maal in een keukenmachine de noten fijn, maar let op dat het geen gruis wordt. Meng ¾ deel van de noten met de hummus totdat je een stevig mengsel hebt waarvan je balletjes kan draaien. Breng eventueel nog extra op smaak met zout en peper. Rol de balletjes door achtergehouden nootjes en druk goed aan. Verhit in een koekenpan wat kokosolie en bak hierin op middelhoog vuur de balletjes goudbruin.
- Voor de dip: Schil de mango en snij deze in stukken. Stop de mango samen met de in stukken gesneden chilipeper en verse koriander in een keukenmachine of blender en pureer tot een dip. Pureer het niet te lang, de dip mag best wat structuur houden.
- Meng het geheel met een beetje limoensap om het wat op te frissen en naar smaak eventueel nog zout/peper/chilipoeder.
Boodschappen lijst
- Limoensap
2,49 200 Ml
removeadd product to cart - Hummus
2,49 100 Gram
removeadd product to cart - Mango
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Geurloze kokosolie
4,49 250 Ml
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!