Hummus-notenballetjes met mango-korianderdip
Hummus-notenballetjes met mango-korianderdip

Bijgerecht

Hummus-notenballetjes met mango-korianderdip

  • Bijgerecht
  • 6 personen

Ingrediënten lijst

200 g hummus
200 g cashewnoten
1 rijpe mango
½ rode peper
½ bosje koriander
1 el kokosolie
1 tl limoensap
Zout en peper

BEreidings wijze

  1. Maal in een keukenmachine de noten fijn, maar let op dat het geen gruis wordt. Meng ¾ deel van de noten met de hummus totdat je een stevig mengsel hebt waarvan je balletjes kan draaien. Breng eventueel nog extra op smaak met zout en peper. Rol de balletjes door achtergehouden nootjes en druk goed aan. Verhit in een koekenpan wat kokosolie en bak hierin op middelhoog vuur de balletjes goudbruin.
  2. Voor de dip: Schil de mango en snij deze in stukken. Stop de mango samen met de in stukken gesneden chilipeper en verse koriander in een keukenmachine of blender en pureer tot een dip. Pureer het niet te lang, de dip mag best wat structuur houden.
  3. Meng het geheel met een beetje limoensap om het wat op te frissen en naar smaak eventueel nog zout/peper/chilipoeder.

Boodschappen lijst

  • product
    Limoensap

    2,39 200 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    Hummus

    2,49 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Mango

    2,59 1 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Rode peper

    1,29 45 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart