Hummus met bieten en boterbonen
Hummus met bieten en boterbonen

Sauzen & dressings

Hummus met bieten en boterbonen

  • Sauzen & dressings
  • 4 personen
  • 184 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g boterbonen (blik)
4 teentjes knoflook
1 rode biet
½ citroen
2 el olijfolie
2 el witte tahin
½ tl gemalen komijn
Ter garnering: pijnboompitjes en verse kruiden

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Verpak de biet en de knoflooktenen apart in aluminiumfolie (de knoflooktenen kunnen wel bij elkaar) en rooster ze 60 minuten in de oven (tot de biet en knoflook zacht zijn). Laat de biet en knoflook afkoelen.
  3. Pel de (afgekoelde) biet en doe deze in de keukenmachine. Knijp de zachte knoflook uit de teentjes en doe ook dit in de keukenmachine. Doe de boterbonen in een vergiet en spoel ze af met warm water. Voeg ook de boterbonen, 8 eetlepels water en de overige ingrediënten toe aan de keukenmachine en laat draaien tot er een romige hummus is ontstaan. Voeg eventueel extra olijfolie of water toe als de hummus te dik blijft. Proef en breng eventueel op smaak met meer peper, zeezout en/of citroen.
  4. Decoreer de hummus met pijnboompitjes en verse kruiden en serveer bijvoorbeeld met (rauwe) groenten, crackers of bij een salade.

Boodschappen lijst

Tips

Heerlijk om rauwe groenten, zoals paprika of wortels, crackers of kikkererwtenchips mee te dippen. Weinig tijd? Je kunt ook een voorgekookte biet en 1 teentje rauwe knoflook nemen.