Voorgerecht
Hongaarse ragout van rooktofu
- • Voorgerecht
- • 6 personen
Ingrediënten lijst
- • 800 g gerookte tofu
- • 250 ml rode wijn
- • 200 ml groentebouillon
- • 200 g ui
- • 50 ml sojasaus
- • 40 g bloem
- • 10 g zoet paprikapoeder
- • 1 groene paprika
- • 1 rode paprika
- • 1 teentje knoflook
- • 1 laurierblaadje
- • ½ citroen
- • 2½ el olie
- • 2 el tomatenpuree
- • 1 tl suiker
- • Snufje gemalen karwijzaad
- • Zout & peper
- • Optioneel: 125 ml soja cuisine
BEreidings wijze
- Snijd de rooktofu in blokjes van 1 cm. Hak de uien en de paprika in grove stukken. Bak de rooktofu in een beetje olie bruin en zet apart. Bak de ui goudbruin.
- Roer het paprikapoeder onder de ui en voeg dan tomatenpuree en suiker toe en laat even meefruiten. Roer de bloem onder
- dit mengsel. Blus met sojasaus en rode wijn en laat even inkoken. Breng de bouillon aan de kook en voeg de tofu en het groentemengsel toe. Laat de ragout pruttelen en roer regelmatig om. Voeg het laurierblad toe en laat 5 minuten meekoken op lage temperatuur.
- Pers de knoflookteen fijn en voeg samen met het karwijzaad en de paprikablokjes toe aan de ragout. Laat nog 5 minuten koken. Voeg het citroensap en de zeste toe. Breng op smaak met zout en peper en versier naar wens met een lepel sojaroom. Serveer met gekookte aardappelen of tagliatelle.
Boodschappen lijst
- Soja Cuisine
1,29 200 ML
removeadd product to cart - Tempranillo
5,99 750 Ml
removeadd product to cart - Paprika mix
4,99 3 stuks
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,79 250 ML
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Laurier
3,19 10 Gram
removeadd product to cart - Tomatenpuree
2,19 200 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Milde paprikapoeder
2,59 30 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Karwijzaad
2,89 45 Gram
removeadd product to cart
Tips
Ook lekker met stukjes Wiener-worstjes van Taifun!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!