Hongaarse ragout van rooktofu
Hongaarse ragout van rooktofu

Voorgerecht

Hongaarse ragout van rooktofu

  • Voorgerecht
  • 6 personen

Ingrediënten lijst

800 g gerookte tofu
250 ml rode wijn
200 ml groentebouillon
200 g ui
50 ml sojasaus
40 g bloem
10 g zoet paprikapoeder
1 groene paprika
1 rode paprika
1 teentje knoflook
1 laurierblaadje
½ citroen
2½ el olie
2 el tomatenpuree
1 tl suiker
Snufje gemalen karwijzaad
Zout & peper
Optioneel: 125 ml soja cuisine

BEreidings wijze

  1. Snijd de rooktofu in blokjes van 1 cm. Hak de uien en de paprika in grove stukken. Bak de rooktofu in een beetje olie bruin en zet apart. Bak de ui goudbruin.
  2. Roer het paprikapoeder onder de ui en voeg dan tomatenpuree en suiker toe en laat even meefruiten. Roer de bloem onder
  3. dit mengsel. Blus met sojasaus en rode wijn en laat even inkoken. Breng de bouillon aan de kook en voeg de tofu en het groentemengsel toe. Laat de ragout pruttelen en roer regelmatig om. Voeg het laurierblad toe en laat 5 minuten meekoken op lage temperatuur.
  4. Pers de knoflookteen fijn en voeg samen met het karwijzaad en de paprikablokjes toe aan de ragout. Laat nog 5 minuten koken. Voeg het citroensap en de zeste toe. Breng op smaak met zout en peper en versier naar wens met een lepel sojaroom. Serveer met gekookte aardappelen of tagliatelle.

Boodschappen lijst

Tips

Ook lekker met stukjes Wiener-worstjes van Taifun!