Hongaarse ragout van rooktofu
Hongaarse ragout van rooktofu

Voorgerecht

Hongaarse ragout van rooktofu

  • Voorgerecht
  • 6 personen

Ingrediënten lijst

800 g gerookte tofu
200 g ui
1 groene paprika
1 rode paprika
2-3 el olie
10 g paprikapoeder, zoet
2 el tomatenpuree
1 tl suiker
40 g bloem
50 ml sojasaus
250 ml rode wijn
200 ml groentebouillon
1 laurierblad
Beetje gemalen karwijzaad
1 teentje knoflook
½ onbehandelde citroen
Beetje zout
Beetje peper
125 g vegan sojaroom (optioneel)

BEreidings wijze

  1. Snijd de rooktofu in blokjes van 1 cm. Hak de uien en de paprika in grove stukken. Bak de rooktofu in een beetje olie bruin en zet apart. Bak de ui goudbruin.
  2. Roer het paprikapoeder onder de ui en voeg dan tomatenpuree en suiker toe en laat even meefruiten. Roer de bloem onder
  3. dit mengsel. Blus met sojasaus en rode wijn en laat even inkoken. Breng de bouillon aan de kook en voeg de tofu en het groentemengsel toe. Laat de ragout pruttelen en roer regelmatig om. Voeg het laurierblad toe en laat 5 minuten meekoken op lage temperatuur.
  4. Pers de knoflookteen fijn en voeg samen met het karwijzaad en de paprikablokjes toe aan de ragout. Laat nog 5 minuten koken. Voeg het citroensap en de zeste toe. Breng op smaak met zout en peper en versier naar wens met een lepel sojaroom. Serveer met gekookte aardappelen of tagliatelle.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Zomer 2021