Homemade focaccia met pesto en artisjokken
Homemade focaccia met pesto en artisjokken

Bijgerecht

Homemade focaccia met pesto en artisjokken

  • Bijgerecht
  • 4 personen
  • 489 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g bloem, gezeefd
3 g gedroogde gist
3 artisjokken in olijfolie, in stukjes
3 el pesto (of vegan pesto)
3 el olijfolie
2 el kappertjes, evt. grof gehakt
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl suiker
Zout + grof zout voor erover

BEreidings wijze

  1. Doe de bloem, suiker, 1 eetlepel olijfolie en een flinke snuf zout in de kom van een keukenmachine met een deeghaak. Los de gist op in 250 ml lauwwarme water en giet al draaiend in de kom. Laat de machine het deeg goed kneden voor ca. 10 minuten.
  2. Haal het deeg uit de kom en dek af met een vochtige, warme theedoek. Laat op een warme plek rijzen, ca. 45 minuten.
  3. Haal het deeg uit de kom en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Vorm het met je handen tot een rechthoekige lap. Dek weer af met de theedoek en laat voor de tweede keer rijzen, ca. 30 minuten.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Bestrijk het deeg met de pesto. Druk er vervolgens met je vingertoppen kuiltjes in. Beleg met de artisjokken en kappertjes en bestrooi met gerookte paprikapoeder en een flinke snuf grof zout.
  6. Bak de focaccia in de oven in ca. 20 à 25 minuten goudbruin. Besprenkel daarna met 2 eetlepels olijfolie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit gerecht komt uit Lekker Weten Zomer 2022.