Havermoutpap met mango en peer
Havermoutpap met mango en peer

Ontbijt

Havermoutpap met mango en peer

  • Ontbijt
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

400 ml amandeldrink
100 g havermout
1 peer
1 mango
1 tl gemalen kaneel
Handje zonnebloempitten

BEreidings wijze

  1. Breng de amandeldrink met de havermout zachtjes aan de kook in een pannetje. Roer door tot het een papje wordt. Dit duurt circa 5 à 10 minuten.
  2. Snijd ondertussen de peer en mango in stukjes.
  3. Verdeel de pap over 2 kommen, bestuif met wat kaneel en bestrooi met de zonnebloempitten.

Boodschappen lijst

Tips

Door het gebruik van amandeldrink is extra suiker toevoegen niet nodig. We kennen havermout en havervlokken. Het verschil is de grootte van de vlok. Bij havermout wordt de haverkorrel doormidden geknipt en daardoor heeft het een kortere kooktijd.