Tussendoor
Haver kokoskoeken
- • Tussendoor
- • 12 personen
Ingrediënten lijst
- • 75 g bloem (Lisa's Choice)
- • 25 g kokosrasp (gedroogd)
- • 1 tl psyllium
- • 1/2 tl baksoda
- • 50 g fijne kristalsuiker
- • 50 g lichtbruine basterdsuiker
- • 125 g havermout (Lisa's Choice)
- • 70 g zachte boter (kamertemperatuur)
- • 1 ei (geklutst)
- • 1/2 tl vanille extract
- • optioneel: 30 g rozijnen
BEreidings wijze
- Meng bloem, kokosrasp, psyllium, baksoda, suikers en havervlokken in een kom. Roer goed door met een garde.
- Voeg de boter toe aan het mengsel en roer met een lepel. Druk de boter met de bolle kant van de lepel door het mengsel zodat het goed wordt opgenomen.
- Voeg het geklutste ei en vanille extract toe en meng tot een mooi deeg. Voeg indien gewenst de rozijnen toe.
- Maak bolletjes van ongeveer 35 gram en leg ze op een bakplaat met ongeveer 10 cm tussenruimte. Druk de bolletjes voorzichtig plat tot schijfjes van ongeveer 2 cm dik.
- Plaats de bakplaat gedurende 30 minuten in de koelkast om het deeg stevig te laten worden.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Bak de koeken in 12-14 minuten goudbruin. Laat de koeken goed afkoelen voordat je ze gaat eten.
Boodschappen lijst
- Glutenvrije bloem
6,19 450 Gram
removeadd product to cart - Kokosrasp
2,59 200 Gram
removeadd product to cart - Psylliumvezels
11,39 250 Gram
removeadd product to cart - Baksoda
3,69 300 Gram
removeadd product to cart - Kristalsuiker
3,19 750 Gram
removeadd product to cart - Donkere cassonade basterdsuiker
5,79 1 kg
removeadd product to cart - Lactosevrije boter
3,89 125 Gram
removeadd product to cart - Eieren
2,69 4 stuks
removeadd product to cart - Vanille extract
12,99 40 Ml
removeadd product to cart - Sultana rozijnen
4,29 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is gemaakt door Lisa's Choice. De koeken zijn een paar dagen houdbaar in een afgesloten trommel.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!