Hoofdgerecht
Hasselback pastinaken met tijm en vegan kaas
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 362 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 4 pastinaken, gewassen
- • 4 plakken vegan kaas, in stukjes gescheurd
- • 8 blaadjes laurier
- • 2 el tijm, grof gehakt
- • 2 el olijfolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg de hele pastinaken op een snijplank en leg twee eetstokjes aan weerszijden van de pastinaak. Maak met een scherp mes inkepingen in de bovenkant van de pastinaken, tot het lemmet de bovenkant van de eetstokjes raakt (dus niet helemaal doorsnijden). Zorg ervoor dat je meer inkepingen maakt in het dikkere deel van de pastinaak dan in het dunnere deel, want zo gaart de pastinaak gelijkmatiger.
- Leg de pastinaken op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de laurierblaadjes en de vegan kaas over de inkepingen. Besprenkel met de olijfolie, bestrooi met zout en peper en als laatste de gehakte tijm.
- Rooster in de oven in ca. 30 à 45 minuten goudbruin en gaar.
Boodschappen lijst
- Pastinaken
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Plantaardig alternatief voor kaas intense
4,49 160 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!