Hartige taartjes met ratatouille en champignons
Hartige taartjes met ratatouille en champignons

Bakken

Hartige taartjes met ratatouille en champignons

  • Bakken
  • 6 personen

Ingrediënten lijst

1 pak bladerdeeg
150 g champignons, in kwarten
1 courgette, in plakjes en in kwarten
1 rode paprika, in blokjes
1 teentje knoflook, fijngesneden
½ ui, fijngesnipperd
½ el olijfolie
Zout en peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Smeer 6 kleine quichevormpjes in met een beetje olie. Bekleed ze met het bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem.
  3. Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de knoflook en de ui enkele minuten. Voeg de champignons toe en bak al roerend bruin. Schep de courgette en paprika erdoor en bak kort mee; voeg zout en peper naar smaak toe en haal van het vuur.
  4. Verdeel het groentemengsel over de taartjes en druk aan.
  5. Bak de taartjes ± 15 minuten in de oven tot het deeg mooi knapperig en gaar is.

Boodschappen lijst

Tips

Bevat geen ei, melk, soja of kaas. Voor 6 taartjes. Bron: Lekker Weten Special