Bakken
Hartige taart met cavolo nero en spek
- • Bakken
- • 4 personen
- • 679 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g vers bladerdeeg (1 rol)
- • 200 g cavolo nero, nerven verwijderd en blad gescheurd
- • 200 ml volle melk
- • 150 ml slagroom
- • 85 g Parmezaanse kaas
- • 70 g pancetta
- • 50 g hazelnoten, geblancheerd
- • 4 eieren
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol het bladerdeeg uit en bekleed hiermee de ingevette quichevorm. Laat wat deeg over de rand hangen, want dit gaat nog krimpen. Prik met een vork gaatjes in de bodem en leg er een vel bakpapier overheen gevolgd door de bakbonen. Bak de bodem 10 minuten. Verwijder de bakbonen en het bakpapier en zet nog 5 minuten terug in de oven.
- Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C.
- Breng ondertussen een flinke pan met water en wat zout aan de kook. Voeg wanneer het water kookt de cavolo nero toe en blancheer deze 4 minuten.
- Giet de cavolo nero af en spoel goed koud. Laat dan goed uitlekken en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
- Vul de taartbodem met de cavolo nero, de pancetta en hazelnoten.
- Klop de melk, slagroom, de eieren en de geraspte Parmezaanse kaas door elkaar en breng op smaak met vers gemalen zwarte peper.
- Giet dit over de vulling in de taartvorm. Bak de taart in 25 minuten gaar of totdat de vulling gestold is.
- Serveer met een frisse salade van bijv. rucola, peer en rode ui.
Boodschappen lijst
- Volle melk
1,85 1 Liter
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Pancetta
3,99 70 Gram
removeadd product to cart - Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart - Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart - Geblancheerde hazelnoten
4,19 150 Gram
removeadd product to cart - Geraspte Parmigiano Reggiano
3,59 80 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 45 min. Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!