Hartige taart met cavolo nero en spek
Hartige taart met cavolo nero en spek

Bakken

Hartige taart met cavolo nero en spek

  • Bakken
  • 4 personen
  • 679 kcal / portie

Ingrediënten lijst

bladerdeeg, vers, 1 rol à 400 g
cavolo nero, 200 g, nerven verwijderd en blad gescheurd of 300 g wilde spinazie
pancetta, 70 g
hazelnoten, geblancheerd, 50 g
volle melk, 200 ml
slagroom, 150 ml
4 eieren
Parmezaanse kaas, 85 g, geraspt

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Rol het bladerdeeg uit en bekleed hiermee de ingevette quichevorm. Laat wat deeg over de rand hangen, want dit gaat nog krimpen. Prik met een vork gaatjes in de bodem en leg er een vel bakpapier overheen gevolgd door de bakbonen. Bak de bodem 10 minuten. Verwijder de bakbonen en het bakpapier en zet nog 5 minuten terug in de oven.
  3. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C.
  4. Breng ondertussen een flinke pan met water en wat zout aan de kook. Voeg wanneer het water kookt de cavolo nero toe en blancheer deze 4 minuten.
  5. Giet de cavolo nero af en spoel goed koud. Laat dan goed uitlekken en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
  6. Vul de taartbodem met de cavolo nero, de pancetta en hazelnoten.
  7. Klop de melk, slagroom, de eieren en de geraspte Parmezaanse kaas door elkaar en breng op smaak met vers gemalen zwarte peper.
  8. Giet dit over de vulling in de taartvorm. Bak de taart in 25 minuten gaar of totdat de vulling gestold is.
  9. Serveer met een frisse salade van bijv. rucola, peer en rode ui.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 45 min Bron: Lekker Weten Herfst