Groentecurry
Groentecurry

Hoofdgerecht

Groentecurry

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 351 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g basmatirijst
Wokolie om in te bakken
1 stronk broccoli, in kleine roosjes
1 koolrabi, in stukjes
1 rode chilipeper, zaadlijsten eruit en in fijne reepjes
½ ui, in dunne halve maantjes
1/3 zakje Thaise groene currypasta
200 ml kokosmelk
Rasp en sap van ½ limoen
Peper en zout
50 cashewnoten, geroosterd in een droge koekenpan
Handvol koriander, grof gehakt

BEreidings wijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit intussen de wololie in een wok op hoog vier en roerbak hierin de broccoli met de koolrabi, chilipeper en ui. Voeg na een paar minuten de currypasta toe en bak even mee.
  3. Blus af met kokosmelk en voeg limoenrasp en sap toe. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Strooi de curry voor het serveren met cashewnoten en gehakte koriander. Serveer met rijst.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Winter