Tussendoor
Groentechips met yoghurt-citroendip
- • Tussendoor
- • 4 personen
- • 458 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 zoete bataat
- • 1 rode piet
- • 1 pastinaak, geschild
- • Olie om in te frituren
- • Zout
- • DIPSAUS:
- • 150 g Griekse yoghurt
- • 50 g mayonaise
- • 1 citroen
- • 2 el bieslook, fijngehakt
- • 1 tl milde kerrie
- • 1 tl gerookte paprikapoeder
- • Zout & zwarte peper
BEreidings wijze
- Snijd alle groente in flinterdunne plakken. Verwarm de olie in een hoge (frituur)pan tot 170°C.
- Meng intussen voor de dip de Griekse yoghurt met de rest van de ingrediënten en breng op smaak met peper en zout. Zet opzij.
- Spoel in ruim stromend water het overtollige zetmeel van de dungesneden groenten. Dep ze extra goed droog op een theedoek.
- Frituur de groenten in porties goudbruin in de hete olie. Houd ze tijdens het frituren in beweging met een schuim/draadspaan. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout. Serveer met de yoghurtdip.
Boodschappen lijst
- Frituurolie
14,95 2.5 Liter
removeadd product to cart - Milde kerrie
3,29 35 Gram
removeadd product to cart - Rode bieten
1,35 500 Gram
removeadd product to cart - Yoghurt Griekse stijl
2,19 500 Gram
removeadd product to cart - Frisse & romige mayonaise
4,99 490 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Gerookte paprikapoeder
3,99 50 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!