Bakken
Groene thee-brood met rozijnen
- • Bakken
- • 4 personen
- • 493 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 275 g zelfrijzend bakmeel
- • 100 g rietsuiker
- • 100 g rozijnen, geweld in een beetje water en uitgelekt
- • 6 zakjes groene thee citroen
- • 1 citroen, de rasp
- • 1 ei
- • 1 tl zout
- • Optioneel: 4 el crème fraîche
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Breng 300 ml water aan de kook. Hang de zakjes groene thee citroen erin en zet het vuur uit. Laat ca. 15 minuten trekken. Haal de theezakjes eruit.
- Meng de suiker met het bakmeel, ei, de helft van de citroenrasp, het zout en de getrokken thee tot een mooi deegbeslag. Voeg als laatste de gewelde rozijnen toe en schep het beslag in een ingevet, klein cakeblik.
- Bak het theebrood in ca. 60 minuten gaar in de oven. Laat afkoelen.
- Snijd in plakken en serveer naar wens met crème fraîche. Bestrooi met de rest van de citroenrasp.
Boodschappen lijst
- Waddenzout naturel strooibus
2,79 200 GRAM
removeadd product to cart - Sultana rozijnen
2,69 250 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtade
5,69 1 kg
removeadd product to cart - Groene thee citroen
3,79 20 builtjes
removeadd product to cart - Citroenen
2,09 300 Gram
removeadd product to cart - Zelfrijzend bakmeel
2,29 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 30 minuten + 1 uur oventijd Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!