Salade
Groene salade
- • Salade
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • Sla, zoals veldsla of eikenbladsla
- • 2 avocado's
- • 1 granaatappel
- • 1 sjalotje
- • ½ gegrilde pompoen
- • 4 el extra vierge olijfolie of pompoenpitolie
- • 1 el citroensap of appelazijn
- • ½ el honing
BEreidings wijze
- Maak de gegrilde pompoen of warm het restant gegrilde pompoen op in een koekenpan.
- Was de sla en droog het in een slacentrifuge. Hierdoor blijft de dressing lobbig.
- Snijd de avocado’s in plakjes of blokjes en besprenkel dit met citroensap om verkleuring te voorkomen.
- Maak een dressing van de olie, het citroensap of de azijn, de honing en het sjalotje.
- Leg de sla op een bord of schaal en verdeel de gegrilde pompoen erover.
- Snijd de granaatappel doormidden, leg het met de open kant op je hand boven de salade.
- Sla met de bolle kant van de lepel op de granaatappel en de pitjes zullen er uitvallen.
- Giet een deel van de dressing over de salade.
Boodschappen lijst
- Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,19 200 Ml
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Bloemenhoning knijpfles
7,39 365 Gram
removeadd product to cart - Oranje pompoen
4,98 1 stuks
removeadd product to cart - Pompoenpitolie
6,39 250 Ml
removeadd product to cart - Avocado
3,98 2 stuks
removeadd product to cart - Veldsla
2,29 75 Gram
removeadd product to cart - Eikenbladsla
2,59 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Oersterk
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!