Groene gazpacho met knoflooksoldaatjes
Groene gazpacho met knoflooksoldaatjes

Voorgerecht

Groene gazpacho met knoflooksoldaatjes

  • Voorgerecht
  • 4 personen
  • 294 kcal / portie

Ingrediënten lijst

2 sneetjes brood, korstjes eraf en in repen
2 komkommers, in plakken
2 handjes babyspinazie
2 tenen knoflook
1 groene appel, in blokjes
1 groene paprika, grof gesneden
1 ui, gesnipperd
100 ml witte balsamico
4 el olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Rasp 1 teen knoflook en voeg de olijfolie eraan toe. Leg de broodrepen op een met bakpapier beklede ovenplaat en besprenkel ze met de knoflookolie en een snuf zout. Bak ze in ca. 7 minuten goudbruin.
  3. Pureer de komkommers met de appel, babyspinazie, groene paprika, ui, de andere teen knoflook en de witte balsamico in de blender tot een gladde soep. Vul aan met water tot de gewenste dikte. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  4. Serveer de gazpacho in glaasjes en geef de knoflooksoldaatjes erbij.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente 2021