Voorgerecht
Groene gazpacho met knoflooksoldaatjes
- • Voorgerecht
- • 4 personen
- • 294 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 2 sneetjes brood, korstjes eraf en in repen
- • 2 komkommers, in plakken
- • 2 handjes babyspinazie
- • 2 tenen knoflook
- • 1 groene appel, in blokjes
- • 1 groene paprika, grof gesneden
- • 1 ui, gesnipperd
- • 100 ml witte balsamico
- • 4 el olijfolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rasp 1 teen knoflook en voeg de olijfolie eraan toe. Leg de broodrepen op een met bakpapier beklede ovenplaat en besprenkel ze met de knoflookolie en een snuf zout. Bak ze in ca. 7 minuten goudbruin.
- Pureer de komkommers met de appel, babyspinazie, groene paprika, ui, de andere teen knoflook en de witte balsamico in de blender tot een gladde soep. Vul aan met water tot de gewenste dikte. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Serveer de gazpacho in glaasjes en geef de knoflooksoldaatjes erbij.
Boodschappen lijst
- Komkommer
1,89 1 stuks
removeadd product to cart - Baby spinazie
2,29 100 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Milde olijfolie
8,89 500 Ml
removeadd product to cart - Witte balsamicoazijn
6,09 250 ML
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!