Glutenvrije pesto olijven broodcake
Glutenvrije pesto olijven broodcake

Bakken

Glutenvrije pesto olijven broodcake

  • Bakken
  • 6 personen

Ingrediënten lijst

225 g rijstmeel
150 g groene olijven, in stukjes
115 g amandelmeel
100 g kokosolie
4 eieren
1 el groene pesto
1 el rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
4 tl wijnsteenbakpoeder
1½ tl zeezout of himalayazout

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een broodblik in met olie of boter.
  2. Meng in grote kom het rijstemeel met het amandelmeel, wijnsteenbakpoeder, rozemarijn, pesto, olijven en het zout.
  3. Smelt de kokosolie in een vuurvast schaaltje in enkele minuten in de opwarmende oven.
  4. Klop in een kleinere kom de eieren los en voeg ze samen met de kokosolie en 250 ml water toe aan de ingrediënten in de grote kom. Roer goed door elkaar tot je een smeuïg, kleverig deeg hebt.
  5. Schep het deeg in het bakblik en bak het in ± 60 minuten gaar in de oven. Laat de broodcake goed afkoelen voor je het snijdt.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Special