Glutenvrij haver-zadenbrood met rozemarijn
Glutenvrij haver-zadenbrood met rozemarijn

Bakken

Glutenvrij haver-zadenbrood met rozemarijn

  • Bakken
  • 4 personen
  • 188 kcal / portie

Ingrediënten lijst

150 g glutenvrije havervlokken
150 g zonnebloempitten
80 g pompoenpitten
60 g lijnzaad
3 el kokosolie
3 el psylliumvezels
2 el chiazaad
1 el rozemarijn, fijngehakt
1 tl. zeezout
Ook nodig: bakvorm van 24 cm

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Doe alle droge ingrediënten inclusief de fijngehakte rozemarijn in een kom en roer deze door elkaar.
  3. Smelt de kokosolie en mix dit met 350 ml water door het droge gedeelte heen tot een beslag.
  4. Doe het beslag in de bakvorm en plaats de bakvorm 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  5. Haal het brood voorzichtig uit de bakvorm en plaats het brood op een ovenrooster. Bak het brood (zonder bakvorm) nogmaals 45 minuten in de oven.
  6. Laat het brood afkoelen voordat je het aansnijdt en bewaar het maximaal 5 dagen goed afgesloten in de koelkast of vries het in plakjes in.

Boodschappen lijst