Glutenvrij bananenbrood
Glutenvrij bananenbrood

Bakken

Glutenvrij bananenbrood

  • Bakken
  • 10 personen

Ingrediënten lijst

100 gram amandelmeel
50 gram glutenvrije havermout
50 gram dadels (ontpit)
3 rijpe bananen
3 eieren
Handje gemengde noten, in stukjes
1 theel. bakpoeder

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en vet de cakevorm vast in.
  2. Maal de havermout in de keukenmachine fijn totdat je havermoutmeel krijgt. Houd dit apart.
  3. Mix de bananen en dadels in je keukenmachine tot een glad beslag. Dit kan eventueel ook met een staafmixer. Zijn je dadels gedroogd? Week ze dan eerst 5 minuten in heet water voor je ze mixt.
  4. Klop de eieren luchtig op en doe er een snufje zout bij. Voeg het daarna bij de banaan-dadel mix.
  5. Voeg het havermoutmeel en amandelmeel toe aan de mix en roer het goed door. Voeg het bakpoeder toe en meng tot je een glad beslag hebt.
  6. Doe de ongebrande noten erbij en roer het goed door.
  7. Giet het mengsel in de cakevorm en zet in de oven. Bak ongeveer 45-50 minuten. Kijk goed of je bananenbrood gaar is, controleer dit door er een satéprikker in te prikken. Komt deze er schoon uit? Dan is je brood klaar. Als de bovenkant van je bananenbrood te donker wordt, kun je het afdekken met bakpapier.

Boodschappen lijst