Gewokte noedels met raapstelen
Gewokte noedels met raapstelen

Hoofdgerecht

Gewokte noedels met raapstelen

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 483 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g noedels (zonder ei)
300 g raapstelen, gewassen en gedroogd
2 sjalotjes, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
5 cm gember, geschild en fijngehakt
4 el ketjap asin
3 el zonnebloemolie
2 el ketjap manis
2 el sesamolie
1 el sesamzaadjes

BEreidings wijze

  1. Kook de noedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok en fruit de gember, peper sjalotjes en knoflook ca. 30 seconden. Voeg de raapstelen toe en schud enkele malen om. Voeg de 2 soorten ketjap toe en meng alles goed door elkaar.
  3. Giet de noedels af en schep ze door de raapstelen in de wok.
  4. Verdeel over kommen en druppel er wat sesamolie overheen. Bestrooi met sesamzaad en serveer meteen.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 10 minuten Bron: Lekker Weten lente