Gevulde zoete bataat
Gevulde zoete bataat

Hoofdgerecht

Gevulde zoete bataat

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

4 zoete bataten
1 rode ui, gesnipperd
1 teen knoflook, in kleine stukjes
1 tomaat, in blokjes
1 blik zwarte bonen (400 ml)
100 gram mais
Een klein bosje koriander, gesneden
Sap van 1/2 limoen
2 theelepels olijfolie
Voor de guacamole:
1 avocado
2 theelepels limoensap
Snufje zout
Voor de vegan sour cream:
80 ml kokosyoghurt
1/2 tl limoensap
Snufje zout

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Prik kleine gaten in de hele buitenkant van de zoete bataat. Leg bakpapier op een ovenschaal en besmeer de bataat met een klein laagje olie. Bak vervolgens 40 minuten, of tot de bataat doorbakken is.
  2. Mix de rode ui met de knoflook, tomaat, zwarte bonen, mais en koriander. Voeg de limoensap toe, olijfolie, zeezout en peper naar smaak.
  3. Voor de guacamole: Prak de avocado in een kom met limoensap en een snufje zout.
  4. Voor de vegan zure room: Meng in een aparte kom de kokosyoghurt, limoensap en zeezout.
  5. Snijd de zoete bataat door de helft en vul met het zwarte bonen mengsel. Top af met de guacamole en vegan zure room.

Boodschappen lijst

  • product
    Zoete aardappelen

    2,49 600 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,49 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Romatomaten

    3,49 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Zwarte bonen

    1,39 400 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Jonge maïs

    1,55 340 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Limoenen

    1,89 200 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Avocado

    3,38 2 stuk

    remove
    add product to cart
  • product
    Coco Start

    1,89 125 ml

Tips

Bron: Diëtist Steffi Haazen en dr. Anna Kruyswijk