Hoofdgerecht
Gevulde tomaten met spinazie en ei uit de oven
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 4 vleestomaten kapje eraf en uitgehold (uitholsel fijnsnijden en laten uitlekken in zeef/vergiet)
- • zout en peper
- • 1 el olie
- • 1 teentje knoflook fijngehakt
- • 1 ansjovisfilet
- • 100 g spinazie gehakt
- • 4 eieren
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout en peper.
- Verwarm de olie in een pan en bak de knoflook en ansjovis al roerend tot de ansjovis is opgelost.
- Roer de spinazie erdoor en laat snel slinken. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Schep de spinazie bij het tomatenuitholsel in de zeef en druk het vocht eruit. Vul de tomaten tot de helft met dit mengsel en zet ze in een ovenschaal.
- Breek in iedere tomaat een ei en bestrooi met peper en zout.
Boodschappen lijst
- Milde olijfolie
14,99 1 Liter
removeadd product to cart - Ansjovis filets
17,39 200 Gram
- Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Romatomaten
3,49 500 Gram
removeadd product to cart - Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!