Gevulde tomaten met spinazie en ei uit de oven
Gevulde tomaten met spinazie en ei uit de oven

Hoofdgerecht

Gevulde tomaten met spinazie en ei uit de oven

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

4 vleestomaten kapje eraf en uitgehold (uitholsel fijnsnijden en laten uitlekken in zeef/vergiet)
zout en peper
1 el olie
1 teentje knoflook fijngehakt
1 ansjovisfilet
100 g spinazie gehakt
4 eieren

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout en peper.
  3. Verwarm de olie in een pan en bak de knoflook en ansjovis al roerend tot de ansjovis is opgelost.
  4. Roer de spinazie erdoor en laat snel slinken. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  5. Schep de spinazie bij het tomatenuitholsel in de zeef en druk het vocht eruit. Vul de tomaten tot de helft met dit mengsel en zet ze in een ovenschaal.
  6. Breek in iedere tomaat een ei en bestrooi met peper en zout.

Boodschappen lijst

  • product
    Milde olijfolie

    14,99 1 Liter

    remove
    add product to cart
  • product
    Ansjovis filets

    17,39 200 Gram

  • product
    Eieren

    3,29 6 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Romatomaten

    3,49 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Spinazie

    3,99 200 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer